I helgen sjöng kören Stämbandet in julen i Mjölby kyrka. Kören inledde de båda konserterna från läktaren. Här framfördes Otto Olssons Advent med Karin Wall Källming på orgel,Därefter smög kören ner och ställde sig utmed sidorna i kyrkan och i mörkret sjöngs bland annat Bered en väg för herran och Nu tändas tusen juleljus. Sedan var det dags för gästartisten Janne Johansson att på sitt dragspel inleda låten Koppången medan  kören intog sina platser framför altaret och stämde in i sången. Julsångerna avlöste sedan varandra med avbrott för diktläsning och dragspelsmedley. De flesta sångerna framfördes av hela kören tillsammans med kvällens ackompanjatör  Eva  Laudon, med undantag för  den klassiska Det hände sig (Marys boy child). Där fick Stämbandets herrar visa hur det kan låta. Damerna kontrade med den finstämda julsången Betlehems stjärna.  Berit Jonsson och Jan Ståhlberg tog sig an den allt vanligare julkonsertlåten  Pie Jesu. Naturligtvis bjöds publiken också på jullåten med stort L:) O helga natt, solist tillika konferencier Roland Borell. Dirigent och körledare Karin Wall Källming, som även spelade in julen på piano, orgel och blockflöjt. Nu är det jul igen!

 

 

 

DSC_4804 DSC_4805 DSC_4798DSC_4799 DSC_4797DSC_4794DSC_4791DSC_4790