KrogbildI helgen framförde Kören Stämbandet  tre lyckade och välbesökta ”krogshower”. Ett nytt koncept där kören samarbetat med Mjölby Rotary.  Den tidigare vårkonserten på Kulturscenen ersattes detta år med en liten turné där Sjögestad motell, Skänninge Stadt och Kvarnparken i Mjölby fick besök. Publiken välkomnades med en liten aperitif i form av” Swing the prelude” och” Bort allt vad oro gör”. Sedan var det dags för körens medlemmar att agera sjungande servitriser/servitörer.  Till tonerna av ”Sköna Maj” och ”Vintern rasat ut” serverades en mingeltallrik till publiken. När gästerna var färdigätna presenterade sig kören med låten ”Körtrall”.  Därefter fortsatte Stämbandets herrar att salutera körens damer med ” Calender girl” och som grädde på moset visades ett bildspel där körens damer agerade kalenderflickor. Bildspelet fortsatte även under låten ”Okända djur”, med fokus på körens herrarVad är det dirigenten ser egentligen? Här liknades herrarna olika djur:)  I avdelningen Allsång fick publiken vara en del av showen, då de stämde in i  gamla godingar som” Leende guldbruna ögon”, ” Kom i min famn”, och  ”Mamma Mia”. Kärleken i olika former stod i fokus under alla tre föreställningar,  ”Only you”, ”Something stupid”, ”Oh Carol” och ” Build me up Buttercup” var några låtar ur kärleksarkivet. Olika in- och utgångar för kören,  köruppställningar och solister avlöste varandra och det lyckades tack vare körens dirigent/ körledare den skapliga:)  Karin Wall Källming.