För tjugonde året i rad var det  i söndags dags för den årliga höstkonserten i Mjölby kyrka, där Mjölby-Högby Rotary klubb står som arrangör. Under lika  många år har Kören Stämbandet haft äran att vara med, tillsammans med olika gästartister. Sanna Nielsen, Raymond Björling, Olle Persson, Cajsa Stina Åkerström, Ingela Svensson, Matilda Grun och Peter Johansson är några av de artister som gästat Mjölby Kyrka genom åren.  I år var det åter igen dags  för den grymma sångaren, musikern, artisten och människan Peter Johansson att gästspela. Med sig hade han sina fantastiska musiker Calle Flemsten på piano och Niclas Lindblom på bas. Publiken på de två utsålda konserterna fick höra en blandad repertoar där kören inledde med den afrikanska sången ” Singa Jesu”. Peter Johansson gjorde därefter sin storslagna entre med Eltons Johns ”Circle of Life” tillsammans med kören. Eftersom Peter tidigare spelat huvudrollen i Queen musikalen i London så bjöds publiken naturligtvis på ett par Queen låtar. Men det blev även svenskt i form av Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå” och  Björn och Bennys ”Guldet blev till sand”.  Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” fick Peter att minnas sin barndom hemma på gården i S:t Anna. I den låten fick han sällskap av 10-åriga Elias Karlsson tillika systerson till Peter och Peters pappa Janne Johansson. Lite kultur blev det också om man ska tro Janne Johansson då han rev av två låtar på sitt dragspel:) Det bästa vi hört, Otroligt bra, Vilken konsert var några av de lovord man kunde höra från en nöjd publik. De båda konserternas överskott går oavkortat till välgörenhet och summan blev någonstans mellan 40000-50000 kronor. 

 

 

 

Peter 1

peter Peter j Peter 3 Peter 2

Peter 4