Två intima vårkonserter bjöd Kören Stämbandet på i Mjölby församlingshem under söndagen. Körens ledare Karin Wall Källming inledde med lite ”nostalgiprat” innan kören tågade in från tre olika håll  grupperade i Veteraner, Seniorer och Juniorer. De olika grupperna symboliserade hur många år körmedlemmarna varit med.  Mycket kärlek och vårkänslor präglade de båda konserterna där låtar som ”I`m in the mood for love”, ”Easter parade” och ”Pretty woman” fanns med. I den sistnämnda låten fick herrarna ta ton medan körens damer symboliserade den ”vackra kvinnan” med bravur;) Körens damer kontrade med en hyllning till David Bowie i ”Life on march”. Låten har beskrivits av BBC Radio 2 som en korsning mellan en Broadway musical  och en Salvador Dali målning.” Så kanske det är:)

Publiken fick även hänga med på en hippietur i Lennon/Mc Cartneys ”Come together” och en campingtripp i Galenskaparnas hit  ”Man ska ha husvagn”. Om ursprungsbefolkningar handlar den kraftfulla låten ”Vindarna viskar mitt namn”. Här fick Maria Carlson glänsa på djembentrumma tillsammans med slagverkaren Krister Persson och pianisten Johan Bergstrand. Krister och Johan kompade för övrigt kören under de båda konserterna med den äran. I år fyller Kören Stämbandet 40 år och firandet pågår under hela året så håll ögon och öron öppna. Extranumret får symbolisera hur vi känner,,,”Vår bästa tid är nu”!!

karin  DSC_1894   husvagb  hiDSC_1953

DSC_1950  DSC_1974   johan         DSC_1961