Nu är det härligt att leva var rubriken på kören Stämbandets konsert i Mjölby kyrka igår kväll. Som alltid de senaste åren har kören förgyllt broarnas dag med sång och musik. En trevlig tradition för både kör och publik. Låtar ur ”Lejonkungen” fick inleda konserten, ”Circle of life”, ”Can you feel the love tonight” följt av ”Hakuna Matata”. Den senare med rörelser som vi åkt ända till Bryssel för att lära oss😜.

Publiken fick vara med under kvällen i tre psalmer varav en som krävde lite mer då de fick agera både larver och myror. En av solisterna under kvällen var Berit Jonzon som fick ta sig an Duke Ellingtons ”Almighty God” med den äran. En man med många strängar på sin lyra är Jonas Gardell som bla skriver väldigt vackra sångtexter. En låt han skrivit texten till är ”Det finns en väg” och den fick publiken njuta av igår.

En sommarkonsert utan ”I denna ljuva sommartid” och ”Den blomstertid nu kommer” går säkert men det är dumt att chansa. Den senare framfördes i en jazzversion. Kvällens dirigent och ledare var som alltid vår fantastiska Karin Wall Källming. Pianist den lika fantastiska Fredrik Ingå. Mjölby församling och Sensus arrangerade kvällen. Nu tar kören sommaruppehåll och återkommer i höst igen. Vi önskar alla en glad sommar! NU ÄR DET HÄRLIGT ATT LEVA🎶