Ett uppskattat inslag i sluter av sommaren är samarbetet mellan Kören Stämbandet och artisterna Peter Johansson och Matilda Hansson-Grun i Blåvik kyrka. Inför två fullsatta konserter bjöds det bland annat på  Simon and Garfunkels hit ”Bridge over troubled water”, ett medley ur musikalen West side story, samt ett möte mellan Evert Taube och ABBA i form av ”Fragando”. En sammanslagning av låtarna”Fragancia” och” Fernando”. Peters pappa Janne gjorde ett bejublat framträdande med sitt dragspel och den finska tangon. Peter kontrade med att  även han dra en låt på dragspel till pappa Jannes förtjusning:)  Kören framförde två egna låter,”You areDSC_0967 mine” och ”Visa vid vindens ängar”. Förutom Kören, Peter och Matilda fick publiken njuta till stråkkvartetten Freja, kapellmästaren och pianisten Carl Flemsten samt basisten Niclas Lindblom. Överskottet från konserterna går oavkortat till ”Ro för livet”