För nittonde året i rad arrangerade Mjölby Rotaryklubb i söndags två välgörenhetskonserter i Mjölby kyrka. Alla nitton år har Kören Stämbandet fått äran och nöjet att vara med. Och varje år har även en känd artist medverkat. Detta år var det sångerskan, multiinstrumentalisten och kompositören  Tina Ahlin och gitarristen Jonatan Stenson tur. Förutom att sjunga spelade Tina både munspel, piano och dragspel till Mjölbypublikens förtjusning.  Repertoaren var  blandad, visor stod för en stor del av innehållet. ”Mor dansar” av Allan Edvall/ Tina Ahlin och valsmelodi av Nils Ferlin/Lillebror Söderlundh var två av dem. Det  sjöngs även kärlekssånger, gospel och filmmusik. Tina Ahlin och Jonatan Stenson gjorde en ljuvlig tolkning av  ”Cavatina”, ledmotivet ur filmen Deer Hunter på munspel respektive gitarr. Munspelet kom även väl till pass i den vackra sången ”Koppången”  tillsammans med Kören Stämbandet.  Kören passade också på att hylla Tina med en Slovensk folkvisa, ”Razti Rosmari” men då med en svensk text och namnet Rosmari hade naturligtvis bytts ut mot Tina:) Kören sjöng även  en låt som Tina Ahlin skrivit,  ”Peter go ring them bells” och enligt kompositören själv hade den aldrig framförts av en kör tidigare. Det var premiär! Konserten avslutades med Ted Gärdestads ”Eiffeltornet” och som extranummer blev det Björn och Bennys ”Klinga mina klockor”. Så trots ett bistert höstväder ute blev det  en varm och  musikalisk eftermiddag  inne i  Mjölby kyrka.

1380779_659887024045888_2122837718_nDSC_0088