Julstämningen infann sig Mjölby kyrka i lördags då Kören Stämbandet traditionsenligt sjöng in julen. De båda välbesökta konserterna inleddes  från läktaren med  Otto Olssons ”Advent” och ”Bered en väg för herran”. Därefter hälsades publiken välkomna av körens vice ordförande Mikael Ejeblom. Under tiden ”smög” kören ner från läkaren och intog kyrkans långsidor för att därifrån fortsätta sprida julstämning under par låtar. Sedan var det dags  för luciatåget  fyra ungdomar från kören”Gott och Blandat” och en tomte att skrida in till tonerna av ”Sankta Lucia”. ”Så mörk är natten”, ”Staffan var en stalledräng” och ”Christmastime” var några av sångerna som framfördes enskilt och tillsammans med Stämbandet. Julkonserten skred sedan vidare i traditionell anda. I år hade kören även övat in  engelsmannen John Rutters  version av  ”Deck the halls” som framfördes på en minut och 48 sekunder:) Efter knappt två timmar fick den nöjda publiken ge sig ut i kylan men förhoppningsvis varma inombords. Kören dirigerades som alltid av Karin Wall Källming. Piano Eva Laudon. Luciatåget under ledning av Max Borgström som även spelade orgel under konserterna. Från oss alla till er alla GOD JUL!