Roy och Roger, en Casanova och en jungfru var några som gästade Kören Stämbandets vårsoaré på lördagskvällen.  För att köra igång kvällen var ingen mindre än Sanna Nielsen (Maria Carlson) och Mikael Ejerblom  (Robin Paulsson) på plats. Kvällen var indelad i tre avdelningar för att publiken skulle hinna äta mat  och dricka kaffe emellan sångerna. I första avdelningen visste inte körens damer  om de skulle satsa på att komma i baddräkten till sommaren eller äta den där semlan i låten ”En mardröm i mitt skåp”. Herrarna tog det säkra före det osäkra och drog på sig sin ”Stetsonhatt” med tillhörande dans…

Roy och Roger kopiorna (Bo Adolfsson och Lars Johansson) charmade publiken med både kofångare och sånginsatser i låten ”Macken”. Här var det fritt fram för publiken att sjunga med i refrängen.  Allsången fortsatte sedan med bla Svinnsta Skär och Darktown Strutters ball.

Kärlekstema var ingredienserna i soaréns sista avdelning och i låten ”Be my Baby” inte bara sjöng kören utan fyra coola brudar och en cool herre kompade på bongotrummor;) Publiken bjöds även på lite raj raj i ”Östgötacasanovan” (Jan Ståhlberg) och lite kärlekstrassel i ”Just give me a reason” , solister där var den svårflörtade Tom Lövby och Lalla Marengård.

Som alltid bakom Kören Stämbandets framgångar står dirigenten, pianisten och arrangören Karin Wall Källming.  Denna afton hade Stämbandet äran att samarbeta med Mjölby Rotaryklubb vilket även är fallet nästa helg.  Överskottet  går till välgörenhet.

DSC_9583DSC_9579DSC_9576 - kopiaDSC_9609DSC_9624 - kopiaDSC_9635DSC_9620 - kopiaDSC_9647