DSC_9776 DSC_9758 DSC_9717Förra lördagen var det  premiär på  Kören Stämbandets Vårsoaré på Sjögestad Motell. I dag söndag avslutade vi den två dagar långa turnén:) på Skänninge Stadt. Dock blev det ingen soaré då konserten började redan klockan 14.00 och soaré betyder för er som inte vet afton/kvällsunderhållning.

I lila, vitt och rosa gick kören in och omringade publiken med låten ”Intrada”. Men det var först efter att Sanna Nilsson (Maria Carlson) och Robin Paulsson (Mikael Ejerblom) hade värmt upp publiken. Kören intog sedan scenen till tonerna av ”Råd till dej och mej” följt av ”Mitt lilla fejs och jag”. I den låten fick ett bildspel presentera körmedlemmarna, ett före- och efterfoto där man på ena fotot var liite snyggare än på det andra.

I avdelningen allsång fick publiken sjunga med i bla ”Svinnsta Skär” och ”Macken” där även Roy och Roger (Kjell Bäck och Lars Johansson) till publikens förtjusning hälsade på med sin kofångare och grill. Ett annat uppskattat nummer var ”The Darktown Strutters ball” där herrarna både sjöng och dansade (dock inte samtidigt;).  Damerna kontrade med Beatles vackra ”Because”, utan dans:)

Kärlek i olika former genomsyrade konserten. Ny kärlek i låten ”You´re the inspiration” solist Mia Juthe. Trasslig kärlek i ”Just give me a reason” solister Lalla Marengård och Tom Lövby. Svårt att få till det kärlek  i ”Östgöta-Casanovan” solist Jan Ståhlberg och svårt att bestämma sig kärlek i ”Om du väljer mig” Jan Ståhlberg vs Göran Wall. I  extranumret ”Circle of life” fick publiken njuta till både körsång, djungelvrål och  djungeltrummor:) solist Berit Jonsson

Den som leder kören med kärlek är  som alltid den fantastiska Karin Wall Källming. Även denna konsert var ett samarbete med Mjölby Rotary . Överskottet går till välgörenhet.