The Shoo Shoo Sisters med Matilda Grun, Jessica Stendahl och Linda Olsson tog med sin jazz-och swingshow Mjölbypubliken med storm under söndagens två konserter i Mjölby kyrka. Showen är en hyllning till den amerikanska sånggruppen The Andrews Sisters, som bland annat underhöll de amerikanska trupperna under andra världskriget.  Med låtar som  ”Chattanooga Choo Choo”, ”Min soldat” och ”In the mood” var det lätt att komma i stämning;) Förutom de skönsjungande ”systrarna” fick publiken njuta av ett tajt kompband bestående av Micke Svedlund piano Kjell Gustavsson trummor Pelle Lindh gitarr  och  Niclas Lindblom bas.

I drygt 20 år har Mjölby Högby Rotaryklubb arrangerat dessa höstkonserter i Mjölby kyrka där allt överskott går till välgörenhet. Polio är något som Rotary arbetar hårt med att försöka utrota, liksom att stoppa könsstympningen av kvinnor och barn i Tanzania.

I lika många  år har Kören Stämbandet med Karin Wall Källming i spetsen fått äran att medverka. Detta år fick herrarna glänsa lite extra i låtarna ”Darktown strutters ball” med tillhörande koreografi och ”Calender girl”.  De två J;en i kören, Göran och Janne försökte övertyga tjejerna i Shoo Shoo att det var dem de skulle satsa på i Billy Joels hit ”The longest time”, eller som den heter på svenska ”Om du väljer mig”.  Kören framförde även den vackra kärleksballaden”Cant take my eyes off of you” (Jersey Boys).

Andra låtar som publiken fick njuta av  var ”Rom och Coca-cola” och ”Sitt inte under vårt äppelträd”. Det blev två fartfyllda konserter. Med den musiken de rösterna, den utstrålningen och den stämsång The Shoo Shoo bjuder på går det inte att misslyckas.

shoo 3 killar shoo shoo 1shoo