För 26:e året i rad höll Kören Stämbandet sina årliga julkonserter i Mjölby kyrka. Mycket var sig likt. Två välfyllda hus. Traditionella svenska julsånger blandades med julsånger från alla världens hörn (nåja,nästan i alla fall:). Kören startade de båda konserterna på läktaren där ”Advent” och ”Bered en väg för herran” framfördes. Därefter ”smög” kören ner och ställde sig utmed kyrkväggarna samtidigt som körens ordförande Gunnel Rosell Ericson hälsade publiken välkomna. ”Det strålar en stjärna” och ”Gläns över sjö och strand” sjöngs sedan i mörker med tända ljus i händerna. Efter detta skred kören fram till ”scenen” till tonerna av Sankta Lucia. I denna sång fick Stämbandet hjälp av ett litet luciatåg i form av en Lucia (Linn) med tärna (Elin). Lucia sjöng sedan själv ”Så mörk är natten”. När luciatåget skridit ut skred Champions av dragspel  Janne Johansson in och spelade första versen på ”Koppången”.  Denna man från St Anna bjöd sedan publiken på ett uppskattat dragspelsmedley.

I år hade kören även övat in en riktig rysare:) ”Deck the hall” som visade sig bli en fullträff på ca 1,38 min. Vid jul är det viktigt för många med traditioner och  i Stämbandets julkonsert är ”O helga natt” med Roland Borell som solist tillika konferencier en sådan:) Dock frångick kören traditionen att avsluta lite käckt. I år valde vi en lite ”cosy” avslutning i ”Have Yourself a Merry Little Christmas” med Berit Jonsson som solist. Som alltid vid Stämbandets julkonserter spelar Eva Laudon piano. Körens outröttlige ledare Karin Wall Källming höll inte bara i taktpinnen utan spelade även orgel /flöjt mm.

 Avslutningsvis vill Kören Stämbandet tacka all publik som kommer och lyssnar på oss, både vid julkonserterna men även under övriga året. Utan er vore vi ingenting. Från oss alla i Stämbandet till er alla…En riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!! och glöm inte bort att KRAMA varandra;)

DSC_0585

DSC_0555

DSC_0564 DSC_0583 IMG_5056