Stämningsfullt inledde Kören Stämbandet årets julkonsert för Handelsbankens kunder i Linköping. Efter Otto Olssons ”Advent” släcktes kyrkan ner och kören spred ut sig med tända ljus och framförde bland annat ”Nu tändas tusen juleljus”. Därefter tog kvällens gästartister Ingela Svensson (sång) och Robin Carlsson (gitarr och sång) över med en underbar tolkning av låten ”Tänd ett ljus”. Konserten fortsatte sedan som sig bör med svenska julklassiker som ”Stilla Natt” men även lite amerikansk i ”Frosty the snowman” och ”Let it snow”. Publiken bjöds även på julsångernas julsång” O helga natt” med Roland Borell som solist.  ”I´m not dreaming”  fick avsluta konserten där solisten Ingela Svensson med kör önskade alla en fredlig jul. Som alltid höll körens ledare Karin Wall Källming i taktpinnen och hon stod även för orgel- och flöjtspelandet denna afton.  Kvällens pianist var Eva Laudon

 

 

IMG_4988

Damerrna innan framförandet av ”Betlehems stjärna”

OU8SI_VgpUzMmYOyP8om1fqXdEOjAenaQ8dvCeyzzt0

Herrarna förbereder sig inför sitt framträdande av ”Det hände sig”