Inför en fullsatt kyrka firade Kören Stämbandet sin 40 årsdag med en jubileumskonsert i Mjölby kyrka. 1976 blev startskottet för kören som då bestod av fyra personer. Stämbandet växte sig snabbt större och består idag av 33 sångare. Under dessa 40 åren har kören haft en och samma dirigent och ledare, den fantastiska och outtröttliga Karin Wall Källming.

Stämbandet hade kvällen till ära bjudit in en gästartist, Cecilia Lövdahl Lundgren , 2016 års kulturstipendiat i Mjölby kommun. Tillsammans med henne och kvällens musiker framfördes bla  Kents underbara låt ”Utan dina andetag” och Johns Legends vackra ståpälslåt  ”All of me”. Annars bestod repertoaren denna afton mest av önskelåtar från körens medlemmar. En av favoriterna som framfördes var David Haas ”You are mine” och  ”Can´t take my eyes off of you från musikalen Jersey Boys.  Svenskt blev det i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng”, solist Jan Ståhlbeg som till och med slängde av sig kavajen för att mer likna en dräng:). En ljuv kärleksnatt fick publiken uppleva i ” Barcarolle” .

Denna afton var även medlemmar från förr inbjudna. Förutom att lyssna på konserten fick de återuppleva gamla minnen då de i tre låtar,” Körtrall”, ” Mötas och skiljas” och ”Thats enough” (solist Kjell Bäck) agerade körmedlemmar igen. Ett kul inslag åtminstone för oss och dem:)  Vad vore en konsert utan musiker…? Lite fattigare, Så denna afton var kören förstärkt med  Eva Laudon och  Johan Bergstrand på piano,  Krister Persson på slagverk och Marcus Aztor Nilsson på bas/gitarr.  Förutom musik och sång fick publiken ta del av en frågesport kopplad till låtarna under ledning av Karin Wall Källming  och Roland Borell.

Kören Stämbandet vill tacka all publik som kom och lyssnade och har så gjort under de 40 år som vi nu firar. Utan er hade det inte varit lika roligt:)  Nu ser vi fram emot 40 år till…minst:)

dsc_2488 dsc_2576 dsc_2586 dsc_2484 dsc_2485dsc_2556 dsc_2551 dsc_2546

dsc_2561 dsc_2536