I lördags höll Kören Stämbandet de årliga julkonserterna i Mjölby kyrka. De båda konserterna inleddes på läktaren med  julsångerna  ”Advent” samt ”Bered en väg för herran”.  Därefter smög kören ner och ställde sig utmed kyrkans långsidor under tiden Gunnar Malgeryd hälsade publiken välkommen. Stämningsfullt och i mörker sjöngs bla ”När det lider mot jul”. Därefter var dags att skrida fram till tonerna av ”Koppången” som dragspelaren Janne Johansson från St Anna spelade introt på innan kören tog över med altarna som solister. Publiken bjöds sedan på en blandning av ”julgodis”.  De traditionella julsångerna som ”Still natt” och ”När juldagsmorgon glimmar” avlöstes av amerikanska toner  i ”Let it snow” och ”Frosty the snowman”.  Som alltid bjöd körens herrar på den svenska versionen av ”Marys boychild”,  medan damerna kontrade med  ”Gläns över sjö och strand”. Janne Johansson fick även han solo när han framförde ”Boeves psalm” på sitt dragspel. Helt nytt detta år var den för kören nya versionen av ”Jingle Bells”. Emellan julsångerna lästes delar av julevangeliet. Roland Borell var kvällens konferencier till lika solist i julsångernas julsång ”O helga natt”. Ett stämningsfullt avslut blev det i extranumret ”Have yourself a merry ”little christmas”. Vid pianot Eva Laudon. Körledare, musiker, kompositör mm Karin Wall Källming.

Ett stort Tack till alla publik som har kommit och lyssnat på oss under året.  Utan er vore det inte lika roligt:) Vi ses igen 2017!!

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt år önskar Kören Stämbandet!!

dsc_2931 dsc_2928

dsc_2927dsc_2897

dsc_2937dsc_2878

dsc_2877 dsc_2876