I söndags strax före klockan 13.00 anlände kören med buss till Eksjö kyrka. Efter god mat och kaffe/kaka började repetitionerna inför psalmfrossan som startade klockan 17.00.  Förutom kören Stämbandet medverkade Åtvids kyrkokör, körsångare från Södra vedbo pastorat, Eksjö kyrkokör, Hults kyrkokör, Norra Solberga,  Flisby kyrkokör och Optimistkören mfl.  Det blev en härlig och pampig ”frossa” med  psalmer som” Saliga visshet”,  ”Jesus är min fröjd och glädje” och ”Ropa till Gud”. Ett potpurri på psalmer av Lisa Sandell var också ett inslag. Psalmfrossan avlutades med den relativt nya psalmen ”Stad i ljus” och ”Härlig är jorden”. Publiken fick även höra  berättelser om Luthers liv av berättaren Martin Riessen. Aftonbönen framfördes av Josefin Lindström och organist var Nils Gunnar Karlsson.  Den stora försångarkören backades även upp av en Stråkensemble och en kompgrupp. Dirigenter under kvällen var Karin Wall Källming, stiftmusiker, Reine Eriksson och Helena Larsson.

 

 

kor koren karin nina son

slag trum inga