Ett nytt koncept valde Kören Stämbandet till årets höstkonsert genom att blanda körsång med komik.

Kören inledde konserten kärleksfullt och lite svängigt med låten ”Love will keep us together”  följt av Everly Brothers ”Dream”

Kvällens gästartist skådespelerskan Eva Granlund  presenterade tre av sina karaktärer under kvällen. Först ut var Berit från Fågelstad, en lite sorgsen person vars enda önskan, att få vara lite lycklig och lite lyckad. Hon lyckades till slut då hon fick tag i en friare i körens egen Tom Lövby. De sammanstrålade i Ed Sheerans ”Perfect”.

Därefter framförde kören Fredrik Kämpes fina låt ”Som skapta för varann”, innan servitrisen Vera drog in som en virvelvind och bjöd på ett ABBA-medley tillsammans med körens damer och orkestern. Vera är gjord, född, uppvuxen och numera arbetande på Finlandsbåten.

Konserten fortsatte i samma anda med komik och musik i en härlig blandning innan 108-åriga Alsy dansade in under körens ”I love rockn roll-medley”. Alsy passade sedan på att bjuda publiken på lite sextips innan det var dags för slutlåten som får sammanfatta hela konserten ”Happy”.

Dirigent Karin Wall-Källming

Orkester: Piano Johan Bergstrand, bas Lukas Bergstrand, slagverk Krister Persson

Ljud: Fegge och Mattes, Morgan Juvheden.