Av Rose-Marie Borell

Det känns nästan lite sorgligt att säga men nu har vi redan avverkat årets julkonserter, först i Missionskyrkan i Linköping den 3 december och igår lördag den 8 december med två framföranden i Mjölby Kyrka.

Vi inledde konserterna på läktaren med att sjunga Advent. Under psalmsången Hosianna med församlingen ställde vi upp för att vandra fram i kyrkan till Vandra i nattens stjärneljus för att från koret fortsätta med Sprid ditt ljus med Jan Ståhlberg som solist och Ture Herrgård på trumpet. Vi fortsatte med White Christmas där Kjell Bäck var solist.

Sedan följde ett knippe julsånger, både traditionella och lite nyare. Några med amerikansk touch och några med diverse rörelser och skojigheter. Naturligtvis sjöng vi också O Helga Natt med Roland Borell som solist beledsagad av kören och Ture Herrgård, trumpet. Som avslutning framförde kören Nu tändas tusen juleljus i ett arr av Ward Swingle. Även här medverkade Ture Herrgård.

Ett rent musikaliskt inslag stod Karin Wall-Källming och Ture Herrgård för när de framförde Karins arr Gören portarna höga för bonddrängen.

Dirigent var Karin Wall-Källming och pianist var som tidigare år Eva Laudon.

Ture Herrgård med sin trumpet var en ny angenäm bekantskap som vi förhoppningsvis kan ha ett vidare samarbete med vid andra tillfällen.