En riktig energikick fick publiken som lyckats få tag i biljetter till söndagskvällens utsålda konsert med kören Stämbandet och Peter Johansson.
Prick kl 18,00 äntrade kören Mjölby kulturscen och inledde konserten med kärlek i låten ”Love will keep us together.
Lagom och passande till slutklämmen av körens andra låt ” Aldrig ska jag sluta älska dig” intog kvällen stjärna, artisten och musikern Peter Johansson scenen

Peter och hans gitarr inledde till publikens glädje med ett par sånger av Ted Gärdestad tillsammans med kören
Därefter bjöd programmet på en blandning av lugna till mer rockigare toner som i låtar av Queen.
Ett medley av Burt Bacharach var också ett uppskattat inslag där två lyckliga körmedlemmar fick den äran att sjunga duett med Peter.
Maria Carlson var solisten i ”I will never fall in love again ” och Elisabeth Marengård i ”That’s what friend are for”. Succé🌟

Körens trygghet, dirigent och ledare sedan 1976 Karin Wall Källming lyckades förutom att se till att vi sjöng där vi skulle även få hela kören att ”spela” ukulele på en låt. Det visade sig att det var lättare sagt än gjort men vi gjorde det…

Kvällens konferencier som lotsade oss framåt mellan programpunkterna var som alltid körens stabila och underfundiga Roland Borell.

Körens egna ( som vi nu kallar det) husband, Bergstrand boys fanns även på plats denna afton och inte bara det. De jammade en stund innan konsertens början också så att publiken kunde njuta lite extra under tiden de intog sina platser.
Bergstrand boys består av Johan Bergstrand på piano, Lukas Bergstrand, bas och Emanuel Bergstrand på slagverk.
Kulturscenen i Mjölby är svårt ljudmässigt för körsång. Så då krävs det en ljudanläggning och en duktig ljudtekniker för att körsången ska nå ut till åhörarna. Här gjorde Morgan Juvheden från Fegge & Matte ett strålande jobb.

Hela konserten gick i temat kärlek på ett eller annat sätt. Mer välbehövligt än någonsin i denna just nu oroliga värld.
TACK till den entusiastiska publiken som öste kärlek över Peter och oss alla andra som stod på scenen denna afton. Vi är mer än tacksamma.
Innan konserten, foto Göran Wall

Bergstrand boys gör sista finishen under överseende av Karin