I söndags sjöng Kören Stämbandet in våren i den vackra Oscarssalen på Skänninge Stadshotell.  Hela första avdelningen ägnades åt vårsånger som ”Våren kom en valborgsnattNow is the month of maying” och ”Sköna Maj”. En liten mars-sång smög sig dock in i form av damernas framförande av David Bowies fantastiska låt ”Life on mars”:) Annat som hände under första avdelningen var sångövningar med publiken, en vårduell mellan damerna och herrarna och en liten stare alias Roland Borell som försökte göra sig hörd i ”Tjo vad det var livat i holken”. Efter cirka 45 minuter var det kaffepaus för både publik och kör.

Avdelning två gick helt i kärlekens tecken. Damerna inledde efter lite piffande med låten ”I feel pretty” där Berit Jonsson var solist.  Därefter anslöt herrarna och gemensamt framfördes ”Stand by me”. Kärlekstemat fortsatte i låtar som ”Pretty woman”, ”Håll mitt hjärta ”och ”För att jag älskar dig”. Avslutningsvis omringade kören publiken och framförde den vackra sången ”Aldrig ska jag sluta älska dig” med koreografi:). Musiker under konserten var Johan Bergstrand på piano och hans son Lukas Bergstrand på bas. Körens ledare sedan 41 år Karin Wall Källming höll som alltid i taktpinnen och spelade som alltid på sitt piano. Det var en uppiggade konsert enligt en av besökarna:)