En tradition har det blivit för kören att sjunga i Mjölby kyrka på Broarnas dag. Klockan 20.00 när konserten började var kyrkan i det närmaste fullsatt. Sing-a-long var upplägget i år. Det betyder att publiken sjunger med i många av låtarna. I denna ljuva sommartid, en jazzigare version av Den blomstertid nu kommer  och Ropa till Gud var några av  inlednings-låtarna. Min plats på jorden skriven av Fredrik Kempe/Py Bäckman och Duke Ellingtons Almighty god med Berit Jonsson som solist var ytterligare sånger som fyllde kyrkan.

Körens dirigent/ledare arrangerar mycket till kören. Hon har även tillsammans med Johan Wahlqvist (teaterlärare på De Geergymnasiet i Norrköping ) skrivit musikalen  Den barmhärtiga samariten som en gång i tiden visades i Sveriges television.  En av låtarna Min vän ur musikalen framfördes kvällen till ära.  Solister Annette Strand och Göran Wall.

Vi sjön även Psalmer ur 2ooo-talet som Kärlekens tid av Ylva Eggehorn och Till din blomstrande äng av Toomas Boström, ej att förväxla med tidigare justitieminister Thomas  Bodström som Karin berättade en liten anekdot om:) I ”ståpälslåten” Stad i ljus bevisade körens solist Jan Ståhlberg att det inte bara är Tommy Körberg som bemästrar den;).  Avslutningsvis sjöng kören och publiken den mäktiga psalmen Härlig är jorden kompade av både orgel, piano och bas. Fantastiska musiker hade kören till sin hjälp under kvällen. Mats Åhlund på orgel, Johan Bergstrand på piano och Lukas Bergstrand på bas. Prästen Johan Garde höll en aftonbön. Arrangörer Svenska kyrkan, Mjölby församling och Sensus. Nu tar kören sommarlov och återkommer i höst. Vi önskar alla en riktigt Skön Sommar!!