I den lilla staden Skänninge sken vårsolen på söndagseftermiddagen rakt in i den vackra Oscarssalen. För andra året i rad fick det bli konsertsalen för kören Stämbandets vårkonsert.  Publiken bjöds på ett blandat program med temat ” Vår lilla stad” . Flera visor framfördes bland annat Fridas visor av Birger Sjöberg och Skänningesonen Adolf Fredrik Lindblads visa ”En sommarafton”.

Trots att Stockholm inte är en liten stad fick  Sankta Klaras kyrka vara med på ett hörn. Mauro Scocco och Fredrik Kämpe har gjort en hyllning till just den kyrkan för deras arbete för de utsatta i samhället. Men denna gång klingade Sankta Klaras klockor  i Skänninge. Kören gillar utmaningar och det blev det  i Pentatonix ”Winter time hymnal” där altarna fick visa vad lite handklapp, handknäpp och klappa baktakt kan göra för en låt:)

Efter en halvtimmes paus där publiken kunde köpa fika/förfriskningar och sträcka på benen inledde körens damer med den svängiga låten ”Build me up buttercup” med Maria Carlson som solist. Jersey Boys ”Cant take my eyes off of you” hade denna eftermiddag fått svensk text. Östgötskt roligt blev det i ”Östgötacasanovan” med Jan Ståhlberg som den östgöte han är.  Lite galenskap bjöds det även på i  ”Husvagn” och ”Gött o leva” där Kjell Bäck och Inger Tingman spelade ut.  Konserten avslutades kärleksfullt med Jonas Gardells ”Aldrig ska jag sluta älska dig”.  Det blev en konsert full av värme i dubbel bemärkelse då Oscarssalen var fullsatt och vårsolen sken. Tack till alla inblandade och till publiken som kom och förgyllde.

Dirigent: Karin Wall Källming. Kompgrupp: Johan och Lucas Bergstrand och Krister Persson. Konferenciär: Roland Borell.