Denna soliga söndagseftermiddag tillbringade kören Stämbandet i Ledberg kyrka. Klockan 16.00 efter klockringningen gick kören in till tonerna av ”Swing the prelude”. Därefter bjöds publiken på  vårsånger som ”Nu grönskar det” och ”Now is the month of maying”. En hyllning till Ted och Kenneth Gärdestad blev det när kören framförde ”Himlen är oskyldigt blå”.

I Psalmen ”Nära marken” fick publiken en chans att röra på sig i bänkraderna. Vandra på stället, leka larv och härma ett barn som lär sig gå var utmaningen. Efter den ”urladdningen” fick publiken sitta ner igen och njuta av psalmen ”Till din blomstrande äng”. Dagen till ära hade kören hjälp av pianisten Johan Bergstrand och dennes son Lucas på bas. Det svängde rejält i gospellåtarna ”Thats enough”, solist Elisabeth ”Lalla” Marengård och ”Down by the riverside”. För er som inte visste det så handlar den låten från början om Svartån i Mjölby, om man nu ska tro konferencieren Roland Borell..:)

Rockgruppen Kent har ju lagt av men deras låtar lever kvar och den folkkära  låten ”Sverige” framfördes med körens egen Jocke Berg, Tom Lövby. Det bjöds även på nya klassiker som ”Sankta Klara klocka” och gamla klassikern ”Fattig bonddräng” med Jan Ståhlberg som bonddräng. Körens dirigent Karin Wall Källming producerar mycket arr/låtar till kören. ”Min vän” ur musikalen Den barmhärtiga samariten är en av dem. Solister Göran och Karin Wall.

Allt har sitt slut så även denna konsert. Och vad passar bättre än låten ”Time to say goodbye” med Berit Jonsson som solist. Efter applåder och blommor blev det extranummer med den jazzigare versionen av ”Den blomstertid nu kommer” som övergick i den underbart vackra psalmen ”Härlig är jorden”. Ståpälsen var ett faktum. Tack till Svenska kyrkan, Kärna församling, och förstås till publiken som kom och lyssnade. Utan er är det inte lika roligt.