Kören Stämbandet och kören TonArt från Vadstena inledde Earth hour konserten kl. 20.00 i Mjölby kyrka med låten ”Show me the way”. Kvällens gästartist Magnus Bäcklund anslöt därefter och framförde tillsammans med körerna ”Himlen är oskyldigt blå”. Låtvalet för konserten var noga genomtänkt så att våran jord och värld stod i centrum.

Publiken fick under konserten även ta del av Lennart Wallstedts fantastiska bilder från resor han gjort och hans tankar kring hållbarhet. Konserten startade med elektriska ljus men slutade i skenet av sterainljus.

Låten ”Heal the world” blev en maffig avslutning med de båda körerna och solisten tillsammans med kvällens musiker Fredrik Ingå på piano, Anna Gullman på slagverk och Jonas Gullman på bas. Dirigent Karin Wall Källming.

Extranumret ”Härlig är jorden” sjöngs av kören Stämbandet uppe på läktaren och kören TonArt ståendes under läktaren tillsammans med publiken. Konserten arrangerades av Mjölby kommun i samverkan med Svenska kyrkan. Kyrkan var fullsatt och kvällens kollekt uppbringade ca 12000 kronor som oavkortat går till plantering av träd i Etiopien.

Vi i har bara en jord och den måste vi ta hand om och alla kan vi bidra med något…heal the world.