Efter en upplevelserik och rolig helg i Bryssel är vi hemma i Mjölby igen. Målet med resan var en konsert tillsammans med Svenska kören i Bryssel . Men vi hann med lite annat också förståss. Först ut var ett besök på EU-parlamentet, passande i dessa valtider, där vi fick en intressant föreläsning. Vi passade också på att sjunga i Plenisalen när vi ändå var där;) tyvärr inför tomma stolar då politikerna redan rest hem.

Därefter begav vi oss till restaurang Chez Leon för lunch. Väl där avnjöt vi musslor som nog är ett måste när man besöker Bryssel. På fredagskvällen träffade vi så den Svenska kören för att repa ihop inför konserten dagen därpå. Temat för konserten var musikal.

Lördagsförmiddagen var fri för diverse aktiviteter som museum, shopping eller bara strosa och njuta av Bryssel och fint väder. Därefter var det dags att bege sig till konsertlokalen Lumen för att repa lite till innan konserten som började kl 19.00. Det blev en härlig musikalkväll med låtar ur bland annat Kristina från Duvemåla, ABBA och Chess. Efter konserten blev vi bjudna på fest av värdarna. En väldigt trevlig kväll med god mat, dryck, sång och musik. Till och med ett ballongsläpp fick vi till. När festen var slut runt midnatt fortsatte några tappra ut i Brysselnatten…

Bryssel är en stad känd för sin konst och arkitektur så efter frukost och utcheckning på söndagen var det dags för sightseeing. Körledaren för svenska kören Carolina Fröbergs man Stefan visade sig vara en utmärkt guide. Han tog oss runt på diverse sevärdheter. Den mest kända var väl den kissande pojken, Manneken Pis. En annan känd pojke i Bryssel är Tintin som dök upp lite här och var bland annat som väggmålningar. Vackra byggnader och fantastisk arkitektur fick vi se på stortorget Grand Place. Där låg även en trevlig restaurang där vi passade på att luncha.

Flera måsten när man besöker staden är brysselspetsen, den belgiska våfflan och den belgiska chokladen. En del skulle nog även säga den belgiska ölen…

På söndagskvällen flög vi sedan hem med ännu ett roligt reseminne att bära med oss.

Plenisalen
EU parlamentet
Chez Leon
Mätta
Svenska kören
Karin
I tunnelbanan
Vackra byggnader
Manneken Pis
Janneken Pis
Belgiska våfflor
Någonstans i Bryssel
Kanske en storlek mindre
Natt i Bryssel