En fartig, stämningsfull och rolig konsert fick Mjölbypubliken uppleva på söndagkvällen på kulturscenen.

Klockan 18.00 var djungelstämningen på topp då kören inledde konserten med tre låtar från Disneys Lejonkungen. Därefter presenterade sig DaCapo med den äran. Det blev nostalgi direkt då de inledde med ”He’s got the whole world” nere i publikhavet som de alltid börjat…precis som förr. Kyrktemat fortsatte så ett par tre låtar till och avslutades med den vackra psalmen ”Blott en dag” tillsammans med kören.

DaCapo är för er som inte vet en sånggrupp som vår dirigent Karin är ”mamma” till. Det var dock ett antal år sedan de bildades och verkade. Men kvällen till ära gjorde de just ett DaCapo. Medlemmar: Ingela Svensson, Charlotta Dufmats, Joakim Ragnar och Linda Nordlund.

Det bjöds på många guldkorn under kvällen, Manhattan transfers, ”The cat is high”och den vackra ”Sweet 16” är ett par exempel. Ett annat minnesvärt nummer var ”Fame”. Här både sjöng och ”dansade” DaCapo… iklädda balettkläder. Även kören hade kvällen till ära övat in lite ”Fame-moves”. Ett ABBA-medley fick så avsluta kvällens konsert innan extranumren tog vid.

Naturligtvis blir inte en konsert lika bra utan duktiga musiker. Och kvällen till ära hade vi just det…duktiga musiker. Johan Bergstrand, piano, Tobias Gräns, slagverk, Krister Berglund, gitarr och Lukas Bergstrand, bas. En fröjd för örat. Det krävs också ett bra ljud och ljus och det såg Morgan Juvheden ,Fegge och Mattes till att det blev. Och sist men inte minst allas vår dirigent och ledare den fantastiska Karin Wall-Källming.

Vi tackar även publiken som kommer och lyssnar så vi får fortsätta med det vi tycker är så kul…att sjunga. Och även ett stort tack till våra sponsorer.