I lördags var det dags för kören Stämbandets årliga julkonserter. Ute var det grått och trist men i Mjölby kyrka var stämningen varm och mysig. Kyrkan var full av både tända ljus och publik. Det blev två härliga konserter med en blandad repertoar av traditionella men även lite nyare julmelodier. ”Stad i ljus” har blivit en populär julsång så även för oss, men då omdöpt till ”Sprid ditt ljus”. Så efter att kören framfört de två första låtarna uppe på läktaren var det dags att skrida ner och fram mot altaret för att framföra just den sången: Solist Jan Ståhlberg.

I år hade kören utökats tillfälligt av Daniel Källming som förgyllde vissa sånger med sin trumpet. En av dem var Koppången där även Karin tillika Daniels mamma kompade på orgel. Några nya låtar fanns med i årets repertoar, ”Mary did you know”, ”Rise up Shepherd” och ”En sång till livet”. Den senare ur musikalen Så som i himlen där Maria Carlson var solist. Ingen julkonsert utan Rudolf med röda mulen så den fick avsluta årets julmedley. Rollen som Rudolf spelas varje år av Lars Johansson med den äran. Publiken fick även tillfälle att sjunga med i klassikerna Stilla natt och i refrängen på Oh Helga natt där verserna sjöngs av Roland Borell.

Pianist på julkonserterna sedan många år är Eva Laudon och även detta år satt hon vid flygeln. Karin, körens outtröttliga ledare dirigerade oss igenom de båda konserterna. Och som jag nämnde ovan spelade hon orgel och även flöjt när det behövdes. Kvällens konferencier den alltid lika ordlekande Roland Borell. En stämningsfull avslutning blev det då kören sjöng Nu tändas tusen juleljus i mörker med endast tända ljus i händerna.

Delar av överskottet från konserterna skänkes till Mjölby diakoni. Ett stort tack till publiken som kommer och lyssnar på oss. Utan er vore det inte lika roligt. Så till er alla från oss alla i kören Stämbandet…God Jul och Gott Nytt År!