Det var fullsatt i Missionskyrkan i Linköping på tisdagskvällen. Handelsbanken hade bjudit in sina kunder till en stämningsfull julkonsert. Efter ett välkomsttal av bankchefen Michael Sterne  inleddes konserten med ”Hosianna” och Otto Olssons ”Advent”med Karin Wall Källming vid orgeln.  Denna kväll var även representanter från Linköping Stadsmission närvarande. Chefen för Stadsmissonen Sanna Detlefsen berättade om den utsatthet som många barn, ungdomar och vuxna lever i. ”Utsatthet tar inte jullov”. Alla bidrag i form av pengar eller hjälp på annat sätt tas tacksamt emot. Gå gärna in på Linköpings stadsmissions hemsida och bidra.

Därefter vandrade kören från kyrkoorgeln fram mot ”scenen” i mörker med tända ljus.  Samtidigt sjöng kören  ”Vandra i natten”   som övergick i den vackra ”Sprid ditt ljus” julversionen av ”Stad i ljus”, solist Jan Ståhlberg.  Handelsbankens kunder fick sedan njuta av en blandad repertoar av jullåtar. Klassiska så som ”Stilla natt” och ”Bethlehems stjärna” och lite amerikanskt som ett körmedley där bland annat  ”Frosty the snowman” ingick. Julsångernas julsång ”O Helga natt” är ett måste så även här, solist Roland Borell. Ett stämningsfullt avslut blev det sedan när kören utspridda i kyrkan sjöng” Nu tändas tusen juleljus”. Vi avslutade som vi började, i mörker med tända ljus.