Kören Stämbandet gav igår traditionsenligt sina två julkonserter i Mjölby kyrka. Inför en förväntansfull publik inleddes konserterna med psalmen ”Hosianna” och Otto Olssons ”Advent” uppe från läktaren.  Efter inledningen vandrade kören ner i mörkret med tända ljus fram mot altaret sjungandes ”Vandra i nattens stjärneljus” som övergick i den vackra låten ”Sprid ditt ljus”.

Det bjöds även på dragspelssolo när kvällens gästartist Janne Johansson presenterade sig. Förutom ett eget julmedley spelade han även med i flera av körens låtar, ”Koppången” för att nämna en.

Vädermässigt är det många som vill ha en vit jul så kören med Kjell Bäck i spetsen gjorde vad vi kunde för att framkalla den känslan i klassikern ”White Christmas”.  Konserten fortskred med jullåtar som ”Deck the hall” och ”Jingle Bells”  varvat med textläsning.  Dirigent under eftermiddagen/ kvällen var som alltid vår fantastiska körledare Karin Wall Källming som även spelade flöjt när det krävdes. Kvällens pianist var våran egen Eva Laudon även kallad piano-Eva:)

Julen är mycket tradition. Allt ska vara som det alltid har varit och många vill ha med sina önskelåtar, vilket gör det svårt för körfröken. ”O helga natt” är ett typist exempel på julsång många inte kan vara utan.  Men på nåt vis blir det alltid bra i slutändan.  I år bjöds publiken på både det traditionella men även på det oväntade såsom framförandet av ”A holly jolly Christmas”. I år sjöng inte bara kören utan även agerade.  Intresserade kan gå in här på hemsidan under rubriken bilder så ser ni resultatet. Ett stämningsfullt avslut blev det då kören återigen tände sina ljus och sjöng ”Nu tändas tusen juleljus”.

Kören Stämbandet vill tacka all vår publik som kommit och förgyllt våra konserter under 2017 . Utan er hade det inte varit lika kul.

Så till er alla från oss alla en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR! Och kom ihåg att det är inte klapparna som är det viktigaste utan det är kramarna.